Bensindrivet elverk

Bensin elverk drivs med samma bränsle som bilar

Bensindrivna elverk dominerade länge marknaden för generatorer. Men på senare tid har de fått allt större konkurrens av elverk för dieseldrivning. Trots detta finns det många tillfällen då ett bensindrivet elverk kan vara rätt val. Läs nedan för några av för- och nackdelarna med det gamla hederliga bensindrivna elverket.

Bensindriva inverterelverk

AL-KO 3500-C
Champion Hybrid
AL-KO 2500-C
Champion The Mighty Atom

Fördelar

Det finns många fördelar med att skaffa ett bensindrivet elverk.

Billiga Ett bensindrivet elverk är billigare att köpa än ett dieseldrivet med samma kapacitet.

Finns i många storlekar Det finns många modeller och storlekar för alla användningsområden. För de som letar efter elverk för privat bruk är mängden alternativ med bensindrivning högre.

Tystgående generellt har bensindrivna elverk en lägre ljudnivå vilket är väl värt att tänka på för den som behöver en generator till hemmet eller på camping och liknande. Buller och utsläpp är en av de viktigaste faktorerna om man ska ha ett elverk till sin sommarstuga där man inte har en något ljudisolerat rum att driva sitt elverk från.

Nackdelar

Dyrare i drift bensin som drivmedel går åt fortare och denna högre konsumtion leder till högre pris i längden.

Brandfarligare bränsle Bensin är brandfarligare än diesel detta är inte något stort problem men värt att tänka på om man ska förvara stor mängd extra drivmedel till sitt elverk.

Behöver mer underhåll På grund av att elverket innehåller en tändningsmekanism samt att smörjmedel behövs behöver det mer underhåll och får också en kortare livslängd än ett elverk som drivs med diesel.

Bättre bränsleekonomi och mindre underhåll har gjort att diesel har erövrat marknaden för större elverk som används inom industri och liknande. Men för den som är i behov av ett litet smidigt och tystgående elverk som reservström eller på båten eller sommarstugan är det oftast ett bensindrivet verk som visar sig vara billigast i början och man når aldrig upp i den stora mängd användning som krävs för att bränsleekonomin ska göra stor skillnad. Detta gör bensindrivning till ett alltjämt populärt alternativ för elverk i den mindre och billigare klassen.

Bensindriva elverk från Metalcraft

Metalcraft G1200i
Metalcraft G2000i
Metalcraft G3500i
Metalcraft G950i