Stanley elverk

Ett känt namn för många som arbetat inom industri

Stanley är känt namn inom verktygsvärlden som många litar på och känner sig trygga att arbeta med. Mindre känt är att man också producerar en rad högkvalitativa elverk.

Stanley – En gigant inom verktyg och industri

Stanley är ett företag med 175 åriga anor. Företaget grundades i amerikanska connecticut 1843 av Frederick T. Stanley. Från början tillverkade man bultar och delar till dörrar och kallades Stanley’s Bolt Manufactory.

Man blev det vi idag känner som stanley 1920 när man gick ihop med Stanley Rule and Level Company som grundades av Fredericks kusin Henry Stanley. Sedan dess har företagets verksamhet expanderat mer och mer och nuförtiden tillverkar man allt från handverktyg till mätverktyg för elektronik. Den som någon gång jobbat inom industri eller verkstad har med största säkerhet kommit i kontakt med ett flertal av Stanleys produkter.

Sedan 2010 har Stanley gått ihop med en annan välkänd amerikansk verktygstillverkare Black & Decker och blev Stanley Black & Decker en av världens största verktygstillverkare och företaget rankas numera på amerikanska Fortune 500.

Bästa Stanley elverk

Stanley SG 5500
Stanley SG 5600
Stanley SIG 2500
Stanley SG 3200

Stanleys sortiment av elverk

Precis som Stanleys enorma sortiment inom verktyg har man ett komplett sortiment av elverk. Många känner säker igen deras elverk med deras karaktäristiska gula färg. Stanley har en serie med inverterelverk och verk som drivs med både bensin och diesel. Oavsett dina specifika behov finns det ett elverk i Stanleys produktsortiment som passar perfekt.

Stanley har små portabla elverk med handtag eller hjul ända upp till stora dieseldrivna elverk för industriellt bruk. För den som vill investera i ett elverk från en känd tillverkare som levererar pålitliga lösningar inom hela sitt sortiment är Stanley ett perfekt val.

Du hittar ett bra urval av elverk från Stanley på eGrillen.